Прес центар

Потпретседателот на ОМ Константин Кратовалиев претставник на коалицијата ВМРО за МАКЕДОНИЈА на дебата Избори 2016 24 вести

Потпретседателот на ОМ Константин Кратовалиев претставник на коалицијата ВМРО за МАКЕДОНИЈА на дебата Избори 2016  на 24 вести

Симболичен почеток на кампањата на Коалицијата „ВМРО за МАКЕДОНИЈА“ пред споменикот на паднатите борци

„Овој споменик е само симбол на тешките македонски времиња и низ сите војни кои поминала државата. Нашата историја била мачна и тешка, но еве создадовме своја држава, ја создадовме Македонија, од 1991 година сме независна држава и во тоа најголемиот влог го даде раководството на ВМРО во тоа време и тогашниот лидер Љубчо Георгиевски“ – Љубе Бошкоски.

Во прилог ви ја претставуваме целата изјава на претседателот на ОМ, господинот Љубе Бошкоски:

Претседателот Љубе Бошкоски во работна посета на Струга, Крушево, Кривогаштани и Велгошти

Претседателот на Обединети за Македонија Љубе Бошкоски и носител во изборната единица број 5 од коалицијата ВМРО за МАКЕДОНИЈА во работна посета на Струга, Крушево, Кривогаштани и Велгошти.Конвенција „ВМРО за Македонија“, говор на лидерот на Обединети за Македонија, Љубе Бошкоски

На промотивната конвенција на коалицијата “ВМРО за Македонија“ од салата на Македонската опера и балет беа упатени пораките до граѓаните да се обединат, да не ги делат партиите и да не внесуваат омраза помеѓу нив.

 

Формирана коалицијата „ВМРО за МАКЕДОНИЈА“

ВМРО-Народна партија, Обединети за Македонија и Достоинство денеска на прес конференција во Александар Палас официјално ја претставија коалицијата „ВМРО за Македонија“.

Говорот на Претседателот на Обединети за Македонија, господинот Љубе Бошкоски: