Прес центар

Делегација на Обединети за Македонија положи свежо цвеќе на споменикот на Ѓорче Петров

Фотографија на Обединети За Македонија Ѓорче Петров.

Делегација на Обединети за Македонија по повод 96 години од смртта на револуционерот Ѓорче Петров во реонскиот парк во Општината Ѓорче Петров положи свежо цвеќе на спомен обележјето на великанот за слободна Македонија

Фотографија на Обединети За Македонија Ѓорче Петров.

Осум години Обединети за Македонија

Осум години Обединети за Македонија. Осум години солзи, борба, смеа, радост, тага. Осум години среќа, подеми, падови. Низ текот на нашето опстојување на политичката сцена, имаше многу мили и не мили настани кои не направија она што сме денес.

Image result for obedineti za makedonija

Рамо до рамо со најголемите, сочувствувајќи со најмалите, храбро и борбено минавме трнлив пат, кој многу скапо го плативме, пат кој некогаш симболизираше гордост, пат кој не доведе на прагот на пеколот, пат кој завршуваше во црни зандани, пат кој неретко, не прикажуваше светло.

Фотографија на Обединети за Македонија.

Срцевината на Обединети за Македонија, ја носат основачите, од чии раце не створија јаки како челик, како партија која во себе имаше сила и разум да го мине најлошото за да дојде до најдоброто. Благодарноста кон нив е неизмерна. Мозаикот од историјата на Обединети за Македонија, припаѓа и кон членовите, симпатизерите, но и кон оние кои тоа не се, а честопати, добронамерно не советуваа, кој дел од тој мозаик недостасува. И кон нив благодарноста е неизмерна.

Фотографија на Обединети за Македонија.

 

 

Тешки времиња минавме, а она што секогаш беше водилка беше борбата за визија, а не провизија. Борбата за чиј стожер, е единствено Македонија, борба која ја водевме од пеколот. Борба која е појака од самите нас, жарот за таа борба, не згасна и нема да згасне, се додека во секој од нас тлее мало зрно надеж. Во нас…. Во вас… Во Македонија… Честит роденден Обединети за Македонија.

Фотографија на Обединети за Македонија.

ОМ-ја разбираме нервозата кај опозиционерот ДПМНЕ затоа што секојдневно членови ја напуштаат таа партија

Демант на политичката партија Обединети за Македонија во врска со изјавата на Груевски
Обединети за Македонија не е ничив привезок ни истото ќе биде ја разбираме нервозата кај опозиционерот ДПМНЕ затоа што секојдневно членови ја напуштаат таа партија и преминуваат во нашите редови времето на политичари кои сакаат да декларираат лажен патриотизам заврши.Ги охрабруваме чесните членови да продолжат да преминуваат во вистиската десница со што истата би се обединила околу вистинските демохристијански-десничарски вредности кој овааа гарнитура на ДПМНЕ не ги поседува.

Раководството на Обединети за Македонија, денес оствари работна средба со Градоначалникот на Општина Центар

Раководството на Обединети за Македонија, денес оствари работна средба со Градоначалникот на Општина Центар, г. Андреј Жерновски, каде беа разменети мислења за актуелни теми, во врска со општевствените случувања, и воедно беше рафирмирана добрата соработка, со обострани заложби за продолжување на истата и во иднина.

 

Челниците на Обединети за Македонија на покана од Францускиот Амбасадор во неговата резиденција

Челниците на Обединети за Македонија на покана од Францускиот Амбасадор во неговата резиденција

. Претседателот на Обединети за Македонија г. Љубе Бошкоски придружуван од подпретседателот г. Кратовалиев и неговата Екселенција г. Кристијан Тимоние разменија мислења и ставови поврзани со актуелните политички и општествени случувања во Република Македонија.

 

Претседателот г. Љубе Бошкоски ги истакна принципиелните ставови на Обединети за Македонија за потребата за влез на Репулика Македонија во ЕУ и НАТО но и за безусловната поддршка која Обединети за Македонија ја дава на новоформираното парламентарно мнозинство, како и за заложбите на Обединети за Македонија за враќање на демократските процеси во земјата.

Претседателот Бошкоски изрази благодарност за сестраните заложби на Република Франција, и особено на неговата екселенција, г. Тимоние за стабилизирање на состојбите во Република Македонија во изминатиот перод од две години.

 

Претседателот на ОМ г дин Љубе Бошкоски на работен состанок со Организацијата на жени на Обединети за Македонија

Претседателот на ОМ г дин Љубе Бошкоски на работен состанок со Организацијата на жени на Обединети за Македонија

Обединети за Македонија искажува срдечност, кон актот на доделување на мандатот

om

Обединети за Македонија искажува срдечност, кон актот на доделување на мандатот од страна на Претседателот на државата, и укажува на фактот дека во овој случај беше демонстрирана државност од страна на посочениот.

Истотака сакаме да го поздравиме чинот на гарантирање на унитарноста на државата, и да посочиме дека со самиот чин беа отфрлени сите шпекулативни дејства, врзани за територијалниот интегритет и суверенитет на Републиката.

Обединети за Македонија му честита на новиот мандатор, и дава целосна и недвосмислена поддршка за формирање на нова реформска Влада

Центар за комуникации Обединети за Македонија

17.05.2017

ОМ-Насилните дејанија и луѓето кои ги поддржуваат да подлежат на одговорност

omlogo   Соопштение до медиуми-Обединети за Македонија

Обединети за Македонија, цврсто водени од Европските идеали, го поздравуваат храбриот и одлучен чекор, на парламентарното мнозинство во Сообранието.

Сметаме дека, насилните дејанија и луѓето кои ги поддржуваат и чинат, треба да подлежат на одговорност, и бараме институционална разврска на истите.

Обединети за Македонија, притоа, истакнуваат недвосмислена и безрезервна поддршка, кон понатамошните чекори, во насока на формирање нова реформска Влада, која храбро ќе го осветли патот кон евроатлантската интеграција на Македонија.

Центар за комуникации

Обединети за Македонија 28.04.2017

Обединети за Македонија му дава целосна поддршка на лидерот на СДСМ Зоран Заев

На последната средба со лидерот на СДСМ Зоран Заев раководството на Обединети за Македонија му дава целосна поддршка во делувањето и враќањето на слободата и демократијата во Македонија и поддршка во понатамошните чекори.

18157655_847665505390642_2962884178328123719_n

ОММ јавно ги поддржува децата со посебни потреби

Обединета Младина за Македонија јавно ги поддржува децата со посебни потреби кои како категорија на граѓани во Р.Македонија се потполно запоставени и не им се овозможени апсолутно никакви услови со кои барем за момент би се почувствувале како дел од оваа држава со апсолутно никакви разлики и не етичка дискриминација. (more…)