Author: ОМ ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИЈА

Љубе Бошкоски: Честит Илинден браќа и сестри, нека ни е вечен!

Teмелите на македонската државност кои беа врежани длабоко во умот и срцето на нашите предци, со текот на времето нè доведоа денес пред вратите на големиот европски сон.

Дојде часот, зад нас да ги оставиме предрасудите, несогласувањата, да ги заборавиме лошите работи, со почит кон историјата да тргнеме заедно кон иднината.

Во иднината нема место за историски несогласувања, нема место за осуда, нема место за суд и предрасуда, нема место за омраза, нема место за застарени приказни за предавници и патриоти.

Во иднината таму пред европските порти има место за почит на историјата но не живеење во неа, има место за модерни европски размислувања, наместо за судови, предрасуди, омраза, поделби за доброто на Македонија, ни требаат нови модерни размислувања кои ќе ја почитуваат историјата, но нема да живеат во неа.

Нека овој ден уште еднаш биде темел на новиот македонски дух. Честит Илинден браќа и сестри, нека ни е вечен!

Претседателот Љубе Бошкоски на Илинден во Крушево

Почитувани членови и симпатизери на ОМ и граѓани на Република Македонија,

Ве известуваме дека по повод 2ри Август, денот на Илинденското Востание, Претседателот Љубе Бошкоски и делегација од Обединети за Македонија ќе присувствува во Крушево на церемонијата по повод овој голем ден.

Со почит,

ЦК Обединети за Македонија

Бошкоски-Движејќи се во духот на соработка сакам да изразам целосна поддршка кон, заложбите на договорот со Бугарија

Ценејќи ги долгогодишните стратешки приоритети, движејќи се по линијата на европската и евроатлантската перспектива за Република Македонија.

Сметам дека договорот со Бугарија, придонесува за еден од најважните Балкански предизвици, после долго време, да биде совладан.

Движејќи се во духот на соработка сакам да изразам целосна поддршка кон, заложбите на договорот со Бугарија.

Живееме во време на обединета Европа и затоа се несфатливи тендециите кои не враќаат во мрачните времиња на комунизмот каде што Бугарија мораше да се прикажува како наш непријател.

На кого му е потребен договор за пријателство со Република Бугарија и бугарскиот народ ако не на мојот македонски народ и на мојата Македонија.

12 години ДПМНЕ не реализираше ниту еден значаен проект за граѓаните на Ѓорче Петров

12 години ДПМНЕ не реализираше ниту еден значаен проект за граѓаните на Ѓорче Петров

 

Во општината Ѓорче Петров локалната власт предводена од Сокол Митровски не реализираше ниту еден значаен проект, напротив слика за неговото владеење се неискосени зелени површини смет на сите страни,рујнирани детски игралишта

.Волково без целосна канализациона мрежа неасвалтирани и неосветлени улици.Граѓаните на Ѓорче не заслужуваат да живеат во услови од 19 век во Ѓорче стигнуваат промени,нова локална власт која ќе служи на народот ќе ги слуша и решава проблемите на Ѓорчепетровци за кои оваа власт го изгубила слухот.

1mm2mmm3

m4

 

Центар за коминикации обединети за Македонија 23.07.2017

Делегација на Обединети за Македонија положи свежо цвеќе на споменикот на Ѓорче Петров

Фотографија на Обединети За Македонија Ѓорче Петров.

Делегација на Обединети за Македонија по повод 96 години од смртта на револуционерот Ѓорче Петров во реонскиот парк во Општината Ѓорче Петров положи свежо цвеќе на спомен обележјето на великанот за слободна Македонија

Фотографија на Обединети За Македонија Ѓорче Петров.

Осум години Обединети за Македонија

Осум години Обединети за Македонија. Осум години солзи, борба, смеа, радост, тага. Осум години среќа, подеми, падови. Низ текот на нашето опстојување на политичката сцена, имаше многу мили и не мили настани кои не направија она што сме денес.

Image result for obedineti za makedonija

Рамо до рамо со најголемите, сочувствувајќи со најмалите, храбро и борбено минавме трнлив пат, кој многу скапо го плативме, пат кој некогаш симболизираше гордост, пат кој не доведе на прагот на пеколот, пат кој завршуваше во црни зандани, пат кој неретко, не прикажуваше светло.

Фотографија на Обединети за Македонија.

Срцевината на Обединети за Македонија, ја носат основачите, од чии раце не створија јаки како челик, како партија која во себе имаше сила и разум да го мине најлошото за да дојде до најдоброто. Благодарноста кон нив е неизмерна. Мозаикот од историјата на Обединети за Македонија, припаѓа и кон членовите, симпатизерите, но и кон оние кои тоа не се, а честопати, добронамерно не советуваа, кој дел од тој мозаик недостасува. И кон нив благодарноста е неизмерна.

Фотографија на Обединети за Македонија.

 

 

Тешки времиња минавме, а она што секогаш беше водилка беше борбата за визија, а не провизија. Борбата за чиј стожер, е единствено Македонија, борба која ја водевме од пеколот. Борба која е појака од самите нас, жарот за таа борба, не згасна и нема да згасне, се додека во секој од нас тлее мало зрно надеж. Во нас…. Во вас… Во Македонија… Честит роденден Обединети за Македонија.

Фотографија на Обединети за Македонија.

ОМ-ја разбираме нервозата кај опозиционерот ДПМНЕ затоа што секојдневно членови ја напуштаат таа партија

Демант на политичката партија Обединети за Македонија во врска со изјавата на Груевски
Обединети за Македонија не е ничив привезок ни истото ќе биде ја разбираме нервозата кај опозиционерот ДПМНЕ затоа што секојдневно членови ја напуштаат таа партија и преминуваат во нашите редови времето на политичари кои сакаат да декларираат лажен патриотизам заврши.Ги охрабруваме чесните членови да продолжат да преминуваат во вистиската десница со што истата би се обединила околу вистинските демохристијански-десничарски вредности кој овааа гарнитура на ДПМНЕ не ги поседува.

Раководството на Обединети за Македонија, денес оствари работна средба со Градоначалникот на Општина Центар

Раководството на Обединети за Македонија, денес оствари работна средба со Градоначалникот на Општина Центар, г. Андреј Жерновски, каде беа разменети мислења за актуелни теми, во врска со општевствените случувања, и воедно беше рафирмирана добрата соработка, со обострани заложби за продолжување на истата и во иднина.

 

Челниците на Обединети за Македонија на покана од Францускиот Амбасадор во неговата резиденција

Челниците на Обединети за Македонија на покана од Францускиот Амбасадор во неговата резиденција

. Претседателот на Обединети за Македонија г. Љубе Бошкоски придружуван од подпретседателот г. Кратовалиев и неговата Екселенција г. Кристијан Тимоние разменија мислења и ставови поврзани со актуелните политички и општествени случувања во Република Македонија.

 

Претседателот г. Љубе Бошкоски ги истакна принципиелните ставови на Обединети за Македонија за потребата за влез на Репулика Македонија во ЕУ и НАТО но и за безусловната поддршка која Обединети за Македонија ја дава на новоформираното парламентарно мнозинство, како и за заложбите на Обединети за Македонија за враќање на демократските процеси во земјата.

Претседателот Бошкоски изрази благодарност за сестраните заложби на Република Франција, и особено на неговата екселенција, г. Тимоние за стабилизирање на состојбите во Република Македонија во изминатиот перод од две години.

 

Претседателот на ОМ г дин Љубе Бошкоски на работен состанок со Организацијата на жени на Обединети за Македонија

Претседателот на ОМ г дин Љубе Бошкоски на работен состанок со Организацијата на жени на Обединети за Македонија