ОМ се придружи кон кампањата „Против насилство врз жени“

Андријaнa Алексoвскa, по повод „Меѓународниот ден за елиминација на насилството кон жените“, присуствуваше во Институт Охрид, каде беше одржана средба на млади лидерки од подмладоците во државата.

На средбата беше осудена секаква форма на насилство врз жените во политиката и беа поставени начела на соработка во иднина.

Потоа, претставници од младинската организација на Обединети за Македонија беа присутни во „Жена парк“ на настанот „Нема оправдување! Заедно против насилство врз жени и девојчиња“