Заврши вториот модул на обуката „Млади Балкански Лидери“

Заврши вториот модул на обуката „Млади Балкански Лидери“. Модулот се одржуваше од 16 до 22 јуни во Ниш и Белград, Србија.

Млади Балкански Лидери е програма која ги обучува политичко-активните млади луѓе од трите соседни земји – Бугарија, Србија и Северна Македонија.

Претставник од Обединети за Македонија беше Ѓорѓи Станковски.

Предавачи беа претставници од трите балкански земји. За време на престојот во Белград, студентите го посетија Националното Собрание на Србија и се сретнаа со претседателот на Комисијата за надворешна политика проф. Д-р Жарко Обрадовиќ.

Координатор е Институт за политика (Бугарија), а партнери се Асоцијација Бестселер и Општина Стари Град (Србија), како и OHRID Institute for Economic Strategies and International Affairs и Општина Струмица (Северна Македонија). Програмата трае година и половина.