Месец: м.г

ОМ со поддршка за Пендаровски

ОМ со поддршка на заедничкиот кандидат за претседател на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски

Претседателството на Обединети за Македонија во поширок состав, на својата синоќешна седница, донесе едногласна одлука за подршка на заедничкиот кандидат за претседател на Република Северна Македонија, г-дин Стево Пендаровски.

Поддршката на кандидатот зад кој, патем, застанаа триесетина политички партии, за ОМ претставува и продолжување на 2014 и доследност со која Обединети за Македонија застануваат зад обединување и заедништво.

Претседателството оценува дека во овие извонредно значајни моменти за нашата земја, од исклучително значење е обединувањето, чија цел се заедничка изградба на стабилно, економски развиено и просперитетно општество.

Поради тоа, од исклучителна важност е Република Северна Македонија да добие претседател кој ќе ги обедини граѓаните, без оглед на нивната национална, етничка или верска припадност, претседател кој ќе соработува со извршната власт, ќе гледа кон иднината и ќе промовира заедништво и реформски капацитети во државата.

Делегација на ОМ на прием на Бугарската Амбасада по повод 3-ти Март

Делегација на Обединети за Македонија на приемот на Амбасадата на Р. Бугарија по повод Националниот празник 3. Март:

Остварените средби со Амбасадорот на Република Бугарија во нашата земја, Н.Е. Ангел Ангелов и со Симеон Попов, советник на Андреј Ковачев, заменик-претседател на Европската Народна Партија се потврда за заложбите за добрососедство и за создавање проектни поврзувања за натамошно унапредување на билатералните односи и сестран развој.