Коалициска работна средба

Присувствуваме на работна средба со Коалицијата предводена од СДСМ.

Решивме во овие моменти за Македонија да ги тргнеме идеолошките разлики и партиските интереси, бидејќи државата ни е пред нив.

Постигната е првична согласност, партиите од Коалицијата да застанат зад заеднички кандидат за претседател на државата и заеднички да настапат уште во првиот круг.

Оценивме дека на Македонија и е потребен претседател кој ќе застане со прогресивните сили и Владата во процесите кои значат напредок, иднина, економија, членство во НАТО и ЕУ и ќе работи за сите граѓани на нашата држава.