Месец: м.г

Коалициска работна средба

Присувствуваме на работна средба со Коалицијата предводена од СДСМ.

Решивме во овие моменти за Македонија да ги тргнеме идеолошките разлики и партиските интереси, бидејќи државата ни е пред нив.

Постигната е првична согласност, партиите од Коалицијата да застанат зад заеднички кандидат за претседател на државата и заеднички да настапат уште во првиот круг.

Оценивме дека на Македонија и е потребен претседател кој ќе застане со прогресивните сили и Владата во процесите кои значат напредок, иднина, економија, членство во НАТО и ЕУ и ќе работи за сите граѓани на нашата држава.

ДПМНЕ докажа дека не е ВМРО

На денешната конвенција ВМРО-ДПМНЕ го избира кандидатот за претседател на државата – тоа е Гордана Силјановска Давкова, поранешен министер во владата на СДСМ и жесток противник на Преспанскиот договор.

Со партиски избор на навидум надпартиски кандидат, се прави обид за повторување на „методот Иванов“од 2009 година. Тогашната академската заедница го иницира и се заложи за Иванов, за тој потоа да ја добие, оправда и одработи агендата на ВМРО-ДПМНЕ, односно на ДПМНЕ.

Следејќи ги внимателно говорите на кандидатите, видовме дека некои се претставуваат надпартиски, а веќе денес искажуваат култ кон Мицкоски! Други пак, се служеа со фашистички реторики и лажен национализам, трети бараа дом во ДПМНЕ по поминати бројни партии, а видовме и докажани комунисти, сврзани со Белградско-Московската линија.

Меѓу делегатите, за жал, беа и наши поранешни членови, луѓе со нечиста совест, луѓе кои го креираа политичкиот реваншизам на ДПМНЕ против нашиот претседател Љубе Бошкоски!

Обединети за Македонија според сето заклучува дека ДПМНЕ сѐуште живее во 19. век, а предлага кандидат за претседател за во 21. век. Не видовме ниту едно решение – само обид за нова емотивна манипулација со македонскиот народ!