Бошкоски на средба со Плевнелиев

Претседателот на Обединети за Македонија беше на состанок со Претседателот на Република Бугарија, Росен Плевнелиев (2012-2017), претставници од Бугарско-Македонски Бизнис Клуб, каде се зборуваше за можностите за економска соработка меѓу Бугарија и Македонија во сферата на ИТ, outsourcing, автомобилската индустрија и модерните технологии, како и за поддршката на Република Бугарија за Евроатлантскиот пат на Македонија.