Ден: д.м.г

Делегација на ОМ положи свежо цвеќе на споменикот на Ѓорче Петров

Делегација на Обединети за Македонија Ѓорче Петров предводена од претседателот на подмладокот и член на претседателството Михаил Новковски положи свежо цвеќе на спомен обележјето на патронот на општината Ѓорче Петров.

obedineti za makedonija -mihail novkovski

На денот на упокојувањето на Ѓорче Петров се потсетуваме на неговото дело и доприност за слободата на Македонија,со негувањето на историјата и оддвањето почит на личностите од неа го негуваме коренот, народ без корен е народ без историја кој ако истиот не го негува неможе да продолжи кон иднината.

обединети за македонија Ѓорче Петров-Mihail Novkovski

 

Центар за комуникации Обединети за Македонија 28.06.2018