Христос Воскресе навистина Воскресе

Обединети за Македонија по повод големиот христијански празник Велигден упатува честитка до поглаварот на Македонската православна црква – Охридска архиепископија г.г. Стефан, до Синодот, свештенството на МПЦ и до сите православни христијани.

Обединети за Македонија на сите христијани од православна вероисповед им го честита големиот празник Воскресение Христово Велигден.

Славејки го овој празник пред се како Христијани ја славиме победата над смртта, Христовата жртва не поучива во овие моменти да бидеме сплотени, единствени и обединети во мир и благосостојба.

Христос Воскресе навистина Воскресе

Центар за комуникација Обединети за Македонија 7.4.2018