Честито рождество Христово-Христос се роди

 

Нека овој ден биде поттик за единството, сполотеноста и верба дека злото ќе го победи доброто,љубовта ја победи омразата истата помогната од молитвите кон бога.

Им го честитаме рождеството Христово на архиепископот охридски и македонски  г.г. Стефан, до членовите на Светиот архијерејски синод на МПЦ-ОА и целото свештенство и монаштво, како и до сите верници од православна вероисповед.

Обединети за Македонија воедно сака да ја искаже својата поддршка во негувањето на традицијата и демохристијанските вредности на православието.

Христос се роди.

Центар за комуникации Обединети за Македонија

1.7.2018