Честито рожденство Христово на сите верници кои слават Божиќ по Грегоријанскиот календар

Image result for obedineti za makedonija

„Почитувани браќа и сестри, нека овој ден, ги осветли вашите души, и ви подари спокој, кој ќе ви ја донесе светлината, мирот и радоста, нека ја облее вашата душа, и  вашите домови.

Честито рожденство Христово, нека е вечен празникот на сите верници кои слават Божиќ по Грегоријанскиот календар“,