Локалната власт во Штип жителетите од Ново Село ги третира како граѓани од втор ред

Коритото на реката Отиња во ,,Ново Село” кое е во должина од околу 2КМ  истото власта во Штип го уредува 6 години и никако да го заврши ,овој проект беше започнат во 2011 година од тогашниот градоначалник Зоранчо Алексов -градоначаник од редовите на ДПМНЕ а сегашниот градоначалник Илчо Захариев го продолжи уредувањето на коритото, истиот вети дека до крајот на неговиот мандат коритото ке биде уредено но ете сеуште не е завршено го потсетуваме градоначаникот дека овој дел од коритото на река Отиња кој впрочем се наоѓа на самиот влез на градот и по четири години сеуште личи на дива депонија отколку на речно корито кое го отсликува лицето на градот ,господине Захариев зарем во вашиот 4 годишен мандат со вашите соработници не најдовте време и средстсва да го средите овој дел кој за жал го груби ликот на градот а вие со вашата негрижа жителите на Ново Село за жал ги третирате како граѓани од втор ред.

На 15 Октомври стигнуваат промените, Штип и штипјани не заслужуваат човек кој ветува и неостварува.

Центар за комуникации Обединети за Македонија

25.08.2017