Љубе Бошкоски: Оваа гарнитура од ВМРО-ДПМНЕ дефинитивно заминува во историјата

Лидерот на Обединети за Македонија, Љубе Бошкоски од Мечкин камен честитајќи го Илинден порача дека е време да се надмине конфликтноста во општеството и помеѓу граѓаните.

Тој најави дека на локалните избори ќе настапи заедно со Стојанче Ангелов и со Љубчо Георгиевски со коалицијата „ВМРО за Македонија“.