Обединети за Македонија искажува срдечност, кон актот на доделување на мандатот

om

Обединети за Македонија искажува срдечност, кон актот на доделување на мандатот од страна на Претседателот на државата, и укажува на фактот дека во овој случај беше демонстрирана државност од страна на посочениот.

Истотака сакаме да го поздравиме чинот на гарантирање на унитарноста на државата, и да посочиме дека со самиот чин беа отфрлени сите шпекулативни дејства, врзани за територијалниот интегритет и суверенитет на Републиката.

Обединети за Македонија му честита на новиот мандатор, и дава целосна и недвосмислена поддршка за формирање на нова реформска Влада

Центар за комуникации Обединети за Македонија

17.05.2017