Месец: м.г

ОМ-Насилните дејанија и луѓето кои ги поддржуваат да подлежат на одговорност

omlogo   Соопштение до медиуми-Обединети за Македонија

Обединети за Македонија, цврсто водени од Европските идеали, го поздравуваат храбриот и одлучен чекор, на парламентарното мнозинство во Сообранието.

Сметаме дека, насилните дејанија и луѓето кои ги поддржуваат и чинат, треба да подлежат на одговорност, и бараме институционална разврска на истите.

Обединети за Македонија, притоа, истакнуваат недвосмислена и безрезервна поддршка, кон понатамошните чекори, во насока на формирање нова реформска Влада, која храбро ќе го осветли патот кон евроатлантската интеграција на Македонија.

Центар за комуникации

Обединети за Македонија 28.04.2017

Обединети за Македонија му дава целосна поддршка на лидерот на СДСМ Зоран Заев

На последната средба со лидерот на СДСМ Зоран Заев раководството на Обединети за Македонија му дава целосна поддршка во делувањето и враќањето на слободата и демократијата во Македонија и поддршка во понатамошните чекори.

18157655_847665505390642_2962884178328123719_n

ОММ јавно ги поддржува децата со посебни потреби

Обединета Младина за Македонија јавно ги поддржува децата со посебни потреби кои како категорија на граѓани во Р.Македонија се потполно запоставени и не им се овозможени апсолутно никакви услови со кои барем за момент би се почувствувале како дел од оваа држава со апсолутно никакви разлики и не етичка дискриминација. (more…)