Симболичен почеток на кампањата на Коалицијата „ВМРО за МАКЕДОНИЈА“ пред споменикот на паднатите борци

„Овој споменик е само симбол на тешките македонски времиња и низ сите војни кои поминала државата. Нашата историја била мачна и тешка, но еве создадовме своја држава, ја создадовме Македонија, од 1991 година сме независна држава и во тоа најголемиот влог го даде раководството на ВМРО во тоа време и тогашниот лидер Љубчо Георгиевски“ – Љубе Бошкоски.

Во прилог ви ја претставуваме целата изјава на претседателот на ОМ, господинот Љубе Бошкоски: