Предвремени парламентарни избори во 2016 година

Обединети за Македонија на предвремените парламентарни избори во 2016 година настапува со Коалиција „ВМРО за Македонија“ (Обединети за Македонија, ВМРО-Народна партија, Достоинство)

Партија Гласови % Пратеници +/–
ВМРО-ДПМНЕ и други 454.577 38,14 51 ▼ 10
Социјалдемократски сојуз на Македонија и други 436.981 36,66 49 ▲ 15
Демократска унија за интеграција 86.796 7,28 10 ▼ 9
Движење Беса 57.868 4,86 5 ▲ 5
Алијанса за Албанците 35.121 2,95 3 ▲ 3
Демократска партија на Албанците 30.964 2,60 2 ▼ 5
ВМРО за Македонија 24.524 2,06 0
Левица 12.120 1,02 0
Коалиција за промени и правда 10.028 0,84 0
Либерална партија на Македонија 3.840 0,32 0
Партија за демократски просперитет 1.143 0,10 0
Вкупен одзив — 66,79% 1.191.854 100 120