Локални избори – 2017

Овие локални избори, ОМ настапува во коалиција со СДСМ.

80 општини и Град Скопје
Прва партија Втора партија Трета партија
Партија СДСМ ДУИ ВМРО ДПМНЕ
Последни избори 4 14 56
Освоени места 57 10 5
Промена во местата ▲ 53 ▼ 4 ▼ 51

Четврта партија Петта партија Шеста партија
Партија АА БЕСА ДПА
Последни избори 2
Освоени места 3 1 1
Промена во местата ▲ 3 ▲ 1 ▼ 1